Leden | Vacatures bij leden

terug

Online Communicatiemedewerker (28 uur)

The Hunger Project

The Hunger Project heeft plek voor een nieuwe Online Communicatiemedewerker voor 28 uur per week. Bekijk hieronder wat je bij ons kunt gaan doen, wie wij zijn, wie wij zoeken en wat je van ons kunt verwachten. Solliciteren? Leuk. De deadline voor deze vacature is 26 september 2023.

Waarom jij bij ons wilt werken.
Ben jij toe aan een carrière switch? Misschien heb je nog geen ervaring in de goede doelen sector, maar je hart gaat sneller kloppen bij het idee dat jouw online skills de wereld een beetje mooier, eerlijker en gelijkwaardiger kunnen maken. En je hebt zin om onderdeel te zijn van een hechte groep mensen waarin je 100% jezelf kan zijn, waar alle ruimte is om je eigen werkdag in te delen en om te werken waar dat op dat moment het best kan: thuis of op het kleurrijke kantoor in hartje Utrecht (met goede fair trade koffie). 

Wie wij zijn.
SDG2 "Een wereld zonder honger”: dat is waar The Hunger Project zich voor inzet door mensen centraal te zetten. We stimuleren ondernemerschap, zelfredzaamheid en leiderschap in 13 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Door te investeren in mensen in rurale gemeenschappen en de oplossingen die zij zelf aandragen. Door mensen weerbaar te maken, zodat zij het heft in handen nemen op weg naar een leven zonder honger en armoede. Want als mensen durven dromen, en kansen krijgen, kunnen ze buitengewone resultaten boeken. Zoals een wereld zonder honger.

The Hunger Project heeft kantoren in 22 landen wereldwijd, en vanuit Nederland werken we aan fondsenwerving, voorlichting, beleidsbeïnvloeding en organisatieversterking. Zo’n 450 Nederlandse bedrijven, ondernemers, stichtingen en particulieren werken samen met The Hunger Project aan een wereld zonder honger.  Als investeerder, financier of partner. Zoals de Nederlandse overheid, de Nationale Postcode Loterij, en bedrijven zoals Vivera, Scotch & Soda, Blokker en PayPal.

Wat kun je bij ons gaan doen.
We hebben in ons team plek voor een Online Communicatiemedewerker voor 28 uur in de week. Binnen het 3-koppige communicatieteam vervul jij de rol van "Verkoper”, waarbij je slimme (online) communicatie inzet om fondsen te werven of fondsenwervende initiatieven te ondersteunen. Jouw 2 directe communicatiecollega’s zijn de "Verteller” (o.a. storytelling en lobby) en de "Verbinder” (o.a. partnerschappen en peer-2-peer acties).
 
Aan jou als "Verkoper” de taak om ons online bereik te vergroten, zodat nog meer mensen The Hunger Project leren kennen. Je zet creatieve fondsenwervende online campagnes en acties op. Jij geeft kleur, naam & faam aan The Hunger Project. Je inspireert en activeert mensen. En je onderhoudt warme contacten met onze supporters, juicht ze toe en stimuleert (online) acties. Zo weten oude bekenden en nieuwe contacten waar The Hunger Project voor staat, hoe zij mee kunnen doen en wat het effect daarvan is. Je bent een positieve en opgewekte duizendpoot en combineert een vlotte pen met online en social skills. Benieuwd wie je collega’s worden? Spiek alvast hier.

Op jouw to-do-lijst.
 • Online communicatie: je beheert en ontwikkelt onze website & social media kanalen, houdt een strak oog op onze Google Analytics, SEO en SEA, ziet kansen om te groeien & verbeteren en ontwikkelt een slimme online strategie.
 • Online fondsenwerving: je ontwikkelt creatieve online acties en -campagnes van A tot Z, waarbij je goed schakelt met externe bureaus of freelancers.
 • Online advertenties: je optimaliseert en beheert samen met ons online bureau onze Google Ad Grant ($10.000 per maand) en social media advertenties.Investeerder communicatie en engagement: je onderhoudt contact met (online) actievoerders en investeerders, verzint creatieve acties om hen te bedanken en creëert in Mailchimp oogstrelende nieuwsbrieven.
 • Resultaatcommunicatie: je schrijft online artikelen, bedenkt toffe manieren om impact data multimediaal te delen. En je draait je hand niet om voor het maken van een goede presentatie of video.
 • En veel meer. Werken bij The Hunger Project betekent ook flexibel zijn om in te kunnen springen op dat wat nodig is. Je jongleert met meerdere ballen tegelijk en houdt daarin zelf het overzicht. Misschien help je een handje tijdens een van onze leuke events, of help je een collega uit de brand met een presentatie, waarna je weer verder gaat met de rest van jouw to-do list.

Ben jij dit?
Je bent een positief ingestelde aanpakker met HBO/WO denkniveau en 2 – 4 jaar werkervaring op het gebied van (online) communicatie en/of marketing. Ervaring in de goede doelen sector is echt geen must, maar je wordt wél enthousiast van onze thema’s en werkwijze. Omdat je aan zoveel dingen tegelijk werkt, ben je een duizendpoot. Je kunt hard werken, bent online slim, schrijft goed en hebt goede organisatie skills. Omdat (bijna) al onze communicatie-uitingen in het Nederlands zijn, is een goede beheersing van de Nederlandse taal noodzakelijk.
 
En verder: 
 • Je kunt goed plannen en houdt overzicht.
 • Je gaat zelfstandig aan de slag, houdt van aanpakken en bent stressbestending.
 • Je bent thuis in social media, WordPress, Mailchimp, Google Analytics en Google Ads.
 • Ervaring met online fondsenwerving en online marketing is een groot pluspunt.
 • Je kunt complexe thema’s helder verwoorden en bent allergisch voor spelfouten.
 • Je onderhoudt graag contact met mensen en hebt uitstekende social skills.
 • Je bent een multimediaal talent, designskills zijn een pré en je kunt uit de voeten met Canva.
 • Je hebt ideeën, neemt initiatief en daagt het team uit om groter te denken.
 • Je past, op jouw eigen manier, binnen het team: je bent positief ingesteld, ondernemend, creatief, flexibel en misschien een tikje eigenzinnig.

Wat je van ons kunt verwachten.
 • Een voor onze sector marktconform salaris, afhankelijk van je ervaring en leeftijd, plus maandelijks 10% pensioenbijdrage.
 • Een halfjaar contract, met als we allemaal blij & tevreden zijn een grote kans op verlenging.
 • Snel starten? Heel graag. We overleggen met jou per wanneer jij kunt beginnen.
 • Een ambitieuze organisatie die volop in ontwikkeling is. Je werkt daardoor aan 101 dingen tegelijk, ontmoet inspirerende mensen en draagt bij aan SDG2: een wereld zonder honger.
 • Een kleurrijke werkplek op het kantoor in hartje Utrecht, een informele werksfeer met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Deels thuis/deels op kantoor werken is zeker mogelijk.
 • Je werkt in een klein team met veel nadruk op vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid

Wil je solliciteren?
Leuk! We zijn heel benieuwd naar je. Stuur een (korte) brief en je CV uiterlijk dinsdag 26 september 2023 naar info@thehungerproject.nl, t.a.v. Annelies Kanis. Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd bellen naar 030- 233 53 40.
 
Alvast goed om rekening mee te houden: de eerste ronde van de sollicitatiegesprekken plannen we op woensdag 4 oktober 2023. Iedereen enthousiast? Dan vindt de tweede ronde plaats op woensdag 11 oktober 2023. We kijken er naar uit om je te ontmoeten.
 
The Hunger Project Nederland wil haar team diversifiëren. We moedigen kandidaten met een (niet-westerse) migratie achtergrond aan om te solliciteren.

solliciteren
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.