Wat we doen | Thema | Beijing25+

Beijing25+

Beijing25+

2020 had in het teken moeten staan van Beijing+25: de vijfentwintigste verjaardag van de Vierde Wereldvrouwenconferentie en de goedkeuring van de Beijing Declaration and Platform for Action, de meest uitgebreide agenda op het gebied van gendergelijkheid en vrouwenrechten. Door de Covid-19 pandemie zijn de meeste activiteiten doorgeschoven naar 2021. Daarom spreken we nu van Beijing25+.

In 1995 togen 17.000 afgevaardigden en 30.000 activisten van over de hele wereld naar Beijing om de vierde Wereldvrouwenconferentie bij te wonen. Dit was een van de grootste bijeenkomsten ter bevordering van vrouwenrechten ooit gehouden.

Ondanks enige vooruitgang is de echte verandering traag en heeft tot op heden geen enkel land gendergelijkheid bereikt. WO=MEN zet zich, namens en in samenwerking met haar leden, in voor vrouwenrechten en gendergelijkheid bij internationale processen als Beijing25+.
lees meer
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.