Actueel | Agenda

terug

GENDER MPI: een veilige werkvloer in Nederland en wereldwijd - door het tegengaan van gendergerelateerd geweld en intimidatie op het werk

Datum: 25-06-2024
Tijd: 08.45 - 10.30 uur
Locatie: Nieuwspoort in Den Haag, Bezuidenhoutseweg 67

Er is werk aan de winkel: de economische participatie en kansengelijkheid van vrouwen staat onder druk. En ook de emancipatie in Nederland stagneert. Wereldwijd heeft meer dan 1 op de 5 werkenden gendergerelateerd geweld of intimidatie op het werk meegemaakt. Terwijl het tegengaan van geweld en intimidatie juist de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt sterk kan verbeteren.

Wereldwijd strijden vrouwelijke mensenrechtenverdedigers en vakbondsleden al jarenlang voor fatsoenlijk werk en een veilige werkplek voor iedereen. Exact 5 jaar geleden, op 21 juni 2019, werd de eerste internationale conventie ooit aangenomen om geweld en intimidatie op het werk tegen te gaan, het ILO-verdrag 190. Inmiddels hebben meer dan 39 landen de stap gezet om te ratificeren. Ook Nederland heeft het op de planning staan om dat nog in 2024 te regelen.

Tijdens deze bijeenkomst van het Gender Meerpartijen-initiatief (Gender MPI) gaan we met politici, vakbondsleiders en experts in gesprek over een effectieve aanpak van gendergerelateerd geweld op de werkvloer. De aanwezige Tweede Kamerleden zijn niemand minder dan Femke Zeedijk-Raeven (NSC) en Songül Mutluer (GroenLinks/PvdA). 

Welke concrete kansen zijn er om de werkvloer in Nederland veiliger te maken? Hoe kunnen we samenwerken met en leren van andere landen? En hoe kunnen we ook over onze grenzen heen bijdragen aan een veilige werkvloer? Uiteraard is er volop ruimte voor interactie en vragen vanuit het publiek.

Programma
08:45 - 09:00 uur: inloop met koffie, croissantjes en fruit
09:00 -10:00 uur: ronde tafel gesprek met o.a. Femke Zeedijk-Raeven, Songül Mutluer, Kitty Jong en Annabel Heijen. 
10:00 - 10:30 uur: napraten met koffie

Deze editie van het Gender MPI wordt georganiseerd in samenwerking met WO=MEN leden (Mondiaal) FNV en CNV Internationaal.

Meld je aan via de link: Gender MPI: Werk maken van een veilige werkvloer in Nederland en wereldwijd Tickets, di, 25 jun. 2024 om 08:45 | Eventbrite. Let op: aanmelding voor deze bijeenkomst is pas definitief na een bevestigingsmail vanuit de organisatie.
Delen: