Over ons | Geschiedenis

Geschiedenis

 

 

ONZE ACHTERGROND

Toen WO=MEN in 2006 werd opgericht, was er in het budget voor ontwikkelingssamenwerking nauwelijks plek voor gender. En tussen de organisaties die zich wél met gender bezighielden vond geen kennisoverdracht plaats. Ook werd er niet toegezien op de internationale doelen die in 1995 tijdens de Wereldvrouwenconferentie in Beijing waren afgesproken. 


Oxfam Novib, HIVOS, Cordaid en ICCO namen daarom het initiatief voor een coalitie die de empowerment van vrouwen en meisjes & gendergelijkheid centraal stelde. Uit deze coalitie is WO=MEN ontstaan. Daarna zijn we uitgegroeid tot een platform van 50 organisaties en 125 individuele leden. Samen met onze leden werken we aan een rechtvaardige wereld waarin gendergelijkheid en de rechten van vrouwen, meisjes en gender non-conforme personen worden gerespecteerd, in Nederland en daarbuiten. 


ONZE TOEKOMST

Bouw jij met ons aan een wereldwijde beweging voor gendergelijkheid? Laat zien waar je voor staat en sluit je aan bij WO=MEN!MELD JE AAN>>


 

Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.