Actueel | Workshops en Trainingen

Workshops en Trainingen

 
 
WO=MEN strijdt voor goede ondersteuning van vrouwenorganisaties. Wij doen dit door ons lobbywerk, maar ook door het geven van informatie. Hieronder vindt je een overzicht van verschillende workshops en trainingen. Let op: deze pagina is ter informatie. Deze trainingen worden niet beheerd door WO=MEN. 
 

Free online training 
Find here a list of the best, free online humanitarian training in Gender-Based Violence (GBV) and Child Protection.

Scholarships
Scholarships (among others): training on advocacy and policy influencing and training on gender mainstreaming in development.
 

 
The Hague Academy for Local Governance - Scholarships Fall Courses 2023
Beschikbaar in Engels
 
Earlybird deadline: 3 maart 2023
Final deadline: 16 maart 2023 
 

University of Groningen - Gratis online cursus Nederlands beschikbaar
 
  
Nu de toestroom van Oekraïense vluchtelingen naar Nederland steeds groter wordt, wil het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen graag voorzien in de behoefte die onder deze groep kan ontstaan om de Nederlandse taal te leren. Men heeft daarom besloten om de gratis online beginnerscursus ‘Introduction to Dutch’ voorlopig permanent beschikbaar te maken. Dit betekent dat iedereen kan beginnen met de cursus op elk gewenst moment.
 
De cursus duurt drie weken en is bedoeld voor iedereen die Nederlands wil leren. Onderwerpen als zichzelf voorstellen en vertellen over familie, vrienden, werk of studie komen aan de orde en korte films geven een indruk van het wonen en leven in Nederland. Gratis inschrijven kan hier.
 

Obama Foundation Fellowship - doorlopend

 
Deze beurs steunt uitmuntende burgerlijke vernieuwers-leiders die samen met hun gemeenschappen werken aan transformationele verandering en een aantal van de meest urgente problemen in de wereld aanpakken. Het programma selecteert 20 rijzende sterren van over de hele wereld voor een niet-residentieel programma van twee jaar, dat bedoeld is om de impact van hun werk te vergroten en een golf van burgerinnovatie op gang te brengen. Het niet-residentiële Obama Fellowship biedt praktische training, middelen en leiderschapsontwikkeling om de Fellows te helpen de impact van hun werk te vergroten. Fellows nemen deel aan vier meerdaagse bijeenkomsten waar ze met elkaar samenwerken, in contact komen met potentiële partners, en gezamenlijk hun werk vooruit helpen. Tijdens het programma maakt elke Fellow een persoonlijk plan om de Fellowship-ervaring te benutten om hun werk naar een hoger niveau te tillen. Meer informatie hier.
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.