Actueel | Blog

terug

Mariëlle Feenstra gaat als NGO vertegenwoordiger bruggen bouwen tijdens CSW67

27-02-2023
Mariëlle Feenstra is wetenschappelijk directeur van 75INQ, een expertisecentrum rondom gender en diversiteit in de energietransitie. Ze is gepromoveerd op gender just energy policy, dat zich richt op hoe de energietransitie en hoe bijbehorend beleid meer genderbewust gemaakt kan worden. Van oorsprong is ze bestuurskundige en heeft ze jarenlang gewerkt voor gemeentes als beleidsadviseur. Op Europees en internationaal niveau bracht ze beleidsadviezen in rondom gendergelijkheid, technologie, innovatie en energietransitie. En dit jaar is Mariëlle Feenstra de NGO vertegenwoordiger voor CSW67, die dit jaar draait om het thema:  

Innovatie en technologische verandering en onderwijs in het digitale tijdperk voor het bereiken van gendergelijkheid en empowerment van alle vrouwen en meisjes
  
Wij spraken Mariëlle op ons kantoor over de aanstaande Commission on the Status of Women (CSW), haar rol en verwachtingen daarin, het belang van het maatschappelijk middenveld en de mogelijke uitkomsten. 
lees meer
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.