Actueel | Blog

terug

Terugblik op het FBB Community Festival – fotogalerij

11-12-2023
Het is inmiddels alweer meer dan een maand geleden: op 31 oktober 2023 heeft het allereerste Feministisch Buitenlandbeleid Community Festival plaatsgevonden! Met 19 verschillende evenementen die door meer dan 250 mensen bezocht zijn, was het een groot succes.  
 
Het idee van een festival over Feministisch Buitenlandbeleid (FBB) is voortgekomen uit de inventarisatie die we in de zomer hadden gedaan onder onze leden en partners van voorstellen die waren ingediend voor de Shaping Feminist Foreign Policy Conferentie van het ministerie van Buitenlandse Zaken op 1-2 november. Hieruit bleek een groot enthousiasme én behoefte voor meer toegankelijkheid, samenwerking en netwerkmogelijkheden rondom FBB. Het festival is tot stand gekomen met behulp van onze leden CARE Nederland, Cordaid en Hivos. Zij stelden hun kantoren beschikbaar, waardoor we ruimte hadden voor workshops, paneldiscussies, boekpresentaties, documentaire vertoningen en nog veel meer. Ook grote dank aan alle organisaties die de sessies (mede) hebben georganiseerd.  
 
De hele dag konden belangstellenden vrij binnenlopen op alle locaties om interessante presentaties en gesprekken bij te wonen, te discussiëren, te leren, te delen en te netwerken. Onder meer deze thema’s kwamen voorbij: de link tussen gendergelijkheid, klimaat en conflict; ‘queering’ FBB;FBB en veiligheidsbeleid; activisme en het gebruik van kunst; FBB en de rol van vrouwelijke religieuze leiders; jongerenparticipatie. Bij de sessie over ‘queering FBB’ gingen vier discussiegroepen in gesprek over de vier principes van het FBB (rights, representation, resources en reality check) in relatie tot queerness. In de bijzondere sessie van OurVoicesOurFutures (OVOF) hebben de deelnemers samen gedichten gevisualiseerd op het schilderslinnen. Tijdens de documentaire screening van ‘Raat: Night time in small town India’ konden aanwezigen al hun vragen aan één van de producers stellen.  
 
De grote klapper van de dag was toch wel de enige, echte Feminist Foreign Policy Pub Quiz. In meerdere rondes gingen zo'n 80 deelnemers de strijd met elkaar aan. Wie is de grootste kenner van Feministisch Buitenlandbeleid en andere feministische trivia? Om dat uit te vinden beantwoordden de groepjes fanatiek allerlei quizvragen en schitterden ze bij de creatieve opdracht: het maken van een protestbord. Gefeliciteerd aan de 'FFPanthers' met de overtuigende overwinning. 
 
Hieronder zie je een sfeerimpressie van de dag! 
terug
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.