Actueel | Blog

terug

Verhalen van onze leden tijdens COVID-19 - Deel 4: Brilliant Entrepreneur

01-10-2020
WO=MEN telt meer dan 60 institutionele leden. Wat is de invloed van het coronavirus op het werk dat zij doen?
 
COVID-19 overlevingsgids
Startups en kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) zijn ongetwijfeld de sector die het meest wordt getroffen door de wereldwijde economische vertraging als gevolg van COVID-19. Zonder de financiële vangnetten waarop grotere bedrijven moeten terugvallen, hebben al flinterdunne marges veel kleine bedrijven verlamd. Lees verder.
 
Talent op afstand
Minimaal 1 meter afstand houden wordt de komende tijd de norm. Nooit eerder was er zoveel te doen aan deze afstand; de risicozone voor COVID-19. Wat betekent afstand houden voor jouw talent? Het ene talent is blij dat de fysieke nabijheid van anderen is verdwenen, een ander talent mist het. Lees verder.
 
Financieringsmogelijkheden voor Afrikaanse (vrouwelijke) MKB-bedrijven
In Europa, de VS en een aantal andere landen worden steunmaatregelen genomen om kleine en grote bedrijven, hun werknemers en mensen die hun baan zijn kwijt te helpen, dit is zeker niet het geval in Afrikaanse landen. Van informele werkers tot KMO's en grotere lokale bedrijven, ze zijn allemaal afhankelijk van hun creativiteit, hun doorzettingsvermogen en moed, hun gemeenschap en subsidies en leningen van lokale en internationale instellingen. Lees verder.
 
COVID-19 Business Resource Center
Onze gewaardeerde partner SheFound in Tanzania heeft een behulpzaam en aantrekkelijk Business Resource Centre gecreëerd dat u zal helpen de uitdagingen aan te gaan waarmee u tijdens de COVID-19-crisis wordt geconfronteerd. De pagina's zijn met name gericht op Tanzaniaanse, door vrouwen geleide MKB-ondernemingen, maar veel van de bronnen en tips zijn ook waardevol voor vrouwelijke (en mannelijke) ondernemers uit andere Afrikaanse landen en zelfs buiten het continent. Lees verder.
 
10 creatieve zakelijke tips tijdens een lockdown
Bijna alle landen ter wereld bevinden zich in een bepaalde fase van lockdown. Een goede beslissing om de gezondheid van zoveel mogelijk mensen te beschermen. Tegelijkertijd stelt het voor veel bedrijven grote uitdagingen. Maar ondernemers zouden geen ondernemers zijn als ze niet met creatieve zakelijke ideeën zouden komen, zelfs of juist vanwege deze tijden van social distancing! Lees verder.
 
Talent in tijden van crisis
Corona heeft onze wereld in een crisis gebracht. Het openbare leven ligt stil, de beurzen kleuren rood, wat zijn de gevolgen voor uw bedrijf? Overal onzekerheid. Sommige mensen gedijen goed bij de nieuwe uitdagingen die voor ons liggen. Maar voor de meesten van ons is het gebrek aan structuur verlammend en verwarrend... Waar is je talent? Lees verder.
terug
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.