Actueel | In de media

terug

Hulporganisaties kunnen moeilijk geld overmaken door anti-terrorismeregels

2021-08-22
 
Hulporganisaties hebben last van strenge regels die onder meer terrorismefinanciering moeten tegengaan. Samen met Human Security Collective deed WO=MEN in 2019 onderzoek naar het probleem, dat toen ook al speelde. Toen constateerden wij dat ruim 70% van de respondenten regelmatig tegen bancaire problemen aanloopt. Zoals transacties die te laat of niet aankomen. Of een continue stroom aan administratieve vragen. Of zelfs rekeningen die worden bevroren, of niet geopend mogen worden.

Sindsdien is er - met name voor kleine organisaties - weinig verbeterd, blijkt ook uit een rondgang van de NOS. Banken verwijzen naar de Nederlandse toezichthouder, en die verwijst naar nationale en internationale richtlijnen. Om noodhulp en ander cruciaal werk zoals vredes- en mensenrechtenwerk door gang te laten vinden, moeten NGOs en banken uit deze impasse komen.
 
 
 Lees hier het artikel

 
Meer over dit onderwerp:
https://nos.nl/artikel/2394819-duizenden-werken-bij-banken-aan-opsporen-terreurfinanciering-blijft-heel-lastig


terug
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.