Actueel | In de media

terug

‘Veel mensen denken dat we in Nederland klaar zijn met de emancipatie’

2022-08-15
 
Het Nederlands Dagblad behandelt in dit artikel SDG (Sustainable Development Goal - ofwel de duurzame ontwikkelingsdoelen) nummer 5: gendergelijkheid. Voor dit artikel interviewde Auke van Eijsden WO=MEN's programmamanager Nadia van der Linde.

"Die doelen van de Verenigde Naties zijn bedoeld voor arme landen en oorlogsgebieden, maar gaan natuurlijk niet over Nederland. Toch? Het is een verleidelijke gedachte, dat het bij óns allemaal wel goed zit. Maar dat beeld klopt niet, zegt Nadia van der Linde van WO=MEN, een organisatie die strijdt voor gelijke machtsverhoudingen tussen vrouwen, mannen en personen die zich op een andere manier identificeren. ‘Veel mensen denken ten onrechte dat Nederland een voorloper is in gendergelijkheid, dat we wel klaar zijn met de emancipatie. Daardoor is jarenlang veel te weinig oog geweest voor vrouwen die buiten de boot vallen.’"
 
 
 
Lees het artikel hier

terug
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.