Actueel | In de media

terug

Vrouwenorganisaties roepen Kamer in brandbrief op tot actie

2021-06-15
 
Grensoverschrijdend gedrag - Vrouwen in de politiek moeten beter beschermd worden, schrijven zeventien organisaties aan de Kamer. Aanleiding is het bericht dat PVV’er Graus weer beschuldigd is van seksueel wangedrag. 
 
Vrouwenorganisaties maken zich „ernstige zorgen” over het grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwelijke fractie- en Kamermedewerkers en de „uiterst ontoereikende afhandeling” van deze meldingen door de fracties en door het Nederlandse parlement.

In een dinsdag verstuurde brandbrief roepen zeventien organisaties Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) en de leiding van de Kamerfracties op tot actie. Vrouwen in de politiek moeten beter beschermd worden, schrijven ze onder leiding van vrouwenrechtenbureau Clara Wichmann. Ook moeten er stevigere maatregelen komen tegen de daders. „Seksueel grensoverschrijdend gedrag vormt een ernstige en onaanvaardbare inbreuk op de fundamentele mensenrechten van betrokkenen.”
 
 
 
Lees het NRC bericht hier
Lees meer
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.