Actueel | Nieuws

terug

Gendergelijkheid is een recht, geen luxe

30-04-2020
Input WO=MEN Tweede Kamerverkiezingen 2021

De covid-19-crisis legt bestaande ongelijkheid bloot en kan deze verergeren. Zo worden vrouwenrechtenactivisten in Mexico en Colombia vermoord tijdens de lockdown, neemt wereldwijd de toegang tot abortus af en worden bloemenplukkers en kledingnaaiers ontslagen. Voor landen als Amerika, Polen en Hongarije is de covid-19-crisis de perfecte gelegenheid om vrouwenrechten in te perken.
 
Beleid en programma’s zijn alleen effectief als zij aansluiten op de realiteit van vrouwen, mannen, meisjes, jongens en gender non-conforme personen. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 roept WO=MEN politieke partijen op zich in te zetten voor:

= Duurzame financiële en politieke steun voor gendergelijkheids- en vrouwenrechtenorganisaties.
= Gelijke invloed en aanspraak van vrouwen, mannen en gender non-conforme personen op natuurlijke hulpbronnen, productieketens, bedrijven en klimaatafspraken.
= Gelijkwaardige participatie van vrouwen, mannen en gender non-conforme personen in (post)conflictsituaties in vredesprocessen en in het voorkomen van nieuwe conflicten. 
lees meer
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.