Actueel | Nieuws

terug

Gezamenlijke oproep ngo's aan kabinet over Afghanistan

15-09-2021
Het kabinet laat Afghanen die hun leven riskeren in de steek, zo schreef een groep van NGO’s, waaronder WO=MEN. De organisaties deden een dringende oproep aan het kabinet verantwoordelijkheid te nemen voor de Afghanen die voor Nederlandse NGO's, media en andere organisaties hebben gewerkt.
 
‘Het kabinet kiest er voor om alleen nog Nederlanders en ingezetenen, defensie-tolken en hun gezinsleden te helpen naar Nederland te komen en laat daarmee alle andere vragen om hulp links liggen’, aldus de groep maatschappelijke organisaties. ‘Wij roepen het kabinet op om zich niet langer te laten leiden door beeldvorming en angst, maar haar verantwoordelijkheid te nemen. Volg de wens van de Kamer, voer de motie Belhaj c.s. uit en breng tolken en andere groepen die zich hebben ingezet voor Nederland en voor de grotere missie waar Nederland voor staat zo snel mogelijk in veiligheid naar Nederland.’
 
Lees de oproep hier
 
Lees meer
 

terug
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.