Actueel | Nieuws

terug

Haella: Out of the box wedstrijd Vrouwenrechten

15-01-2021
Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is niet alleen een mensenrecht maar ook de basis voor een vreedzame, welvarende en duurzame wereld. Zo staat het in de Universele verklaring van de rechten van de mens. Die gelijkheid is echter nog ver te zoeken. Overal ter wereld hebben vrouwen te maken met discriminatie, achterstelling en geweld. Meer dan 100 jaar strijd voor vrouwenrechten heeft een verschil gemaakt, maar nog lang niet genoeg.

Haella wil samenwerken met vrouwen die zich (al dan niet samen met mannen) inzetten voor vrouwenrechten. Zij hebben vaak veel minder makkelijk toegang tot geld. Ook is er zoveel te doen dat er weinig tijd over blijft voor reflectie, voor het uitproberen van een heel andere benadering, voor de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden, ideeën, werkelijkheden. Daarom organiseert Haella een wedstrijd Out of the box over vrouwenrechten.
Er zijn vijf prijzen van elk maximaal 4000 euro om je project te realiseren.

Lees verder
terug
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.