Actueel | Nieuws

terug

Open brief vraagt VN steun voor vrouwelijke mensenrechtenverdedigers

01-09-2021
Voorafgaand aan de opening van de Veiligheidsraad is namens 380 maatschappelijke organisaties in 88 landen een open brief gestuurd naar alle VN-lidstaten in 88 landen, waarin de VN, de Veiligheidsraad en de lidstaten worden opgeroepen om achter vrouwelijke mensenrechtenverdedigers, vredestichters en leiders van het maatschappelijk middenveld te staan. Debat over vrouwen, vrede en veiligheid (WPS) in oktober 2021.
 
"We maken ons grote zorgen over de crisis in Afghanistan en de benarde situatie van de vele Afghaanse vrouwelijke leiders van het maatschappelijk middenveld, vredestichters, mensenrechtenverdedigers (HRD's) en journalisten die ernstig gevaar lopen, die ofwel gedwongen zijn te vluchten of sindsdien vastzitten in het land. de Taliban hebben de macht gegrepen Afghaanse vrouwen hebben decennialang moedig en onvermoeibaar gevochten voor hun rechten, ondanks conflicten, diepgewortelde discriminatie, corruptie en armoede - ze worden nu bedreigd door een regime dat een uitgebreide staat van dienst heeft op het gebied van wreedheid en onderdrukking van vrouwenrechten ,' schrijven de organisaties.
 
Lees hier de brief.
 

terug
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.