Actueel | Nieuws

terug

Speciale uitgave t.g.v. 25 jaar na Beijing en 20 jaar resolutie 1325

10-12-2020
PERSBERICHT:

WERKEN MET 1325
 
een speciale uitgave t.g.v. 25 jaar na Beijing en 20 jaar resolutie 1325
Het Platform Vrouwen & Duurzame Vrede (Platform VDV) brengt deze brochure uit ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van VN Veiligheidsraad Resolutie 1325 en omdat het 25 jaar geleden is dat de vierde VN Wereldvrouwenconferentie in Beijing plaatsvond. 

We staan nu aan de vooravond van de lancering van het Vierde Nederlandse Actieplan 1325 (NAP IV). Hoopgevend is dat NAP IV zich niet alleen richt op conflictgebieden elders in de wereld, ook is Nederland in beeld. 

Niet langer is het 1325-werk een ‘ver van mijn bed-show’. Ditmaal met oog voor de bijdragen van vrouwen uit conflictgebieden in ons land aan de uitvoering van 1325.
In de brochure zijn een aantal artikelen opgenomen om de beloftes van Beijing en VN-Veiligheidsraad resolutie 1325 in kaart te brengen en met verhalen uit Jemen, Afghanistan en DR Congo hoe vrouwen daar werken met 1325. Migranten- en vluchtelingenvrouwen in Nederland komen aan het woord met hun innoverende projecten, een blauwdruk voor NAP IV.
Omvang: 36 pagina’s.
De online versie is te vinden op de: www.vrouwenenduurzamevrede.nl.

terug
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.