Actueel | Nieuws

terug

Speciale Vice Versa editie over feministisch buitenlandbeleid

13-12-2022
In navolging van andere landen wil ook het Nederlandse kabinet op een feministisch buitenlandbeleid (FBB) inzetten – in november verscheen daarover een brief aan de Tweede Kamer. Zo wil het de ongelijkheid verkleinen en wereldwijd naar een gelijkwaardige positie van mannen, vrouwen en non-binaire mensen streven. Die aankondiging is voor Vice Versa en WO=MEN de aanleiding om een special te maken en het onderwerp verder uit te diepen.
 
Het eerste exemplaar werd afgelopen vrijdag overhandigd aan minister Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking die het vervolgens ook verspreidde in de ministerraad.

De Nederlandse variant van een feministisch buitenlandbeleid zal zich op vier r’s richten: rights (vrouwenrechten beschermen), representation (vrouwen bij beleidsvorming en uitvoering betrekken), resources (fondsen moeten ook aan vrouwen ten goede komen) en een reality check (zijn er geen onverhoopte negatieve gevolgen voor vrouwen?) – en alle vier komen ze in dit nummer terug.
 
Bekijk de editie hier


terug
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.