Actueel | Agenda

terug

Alles is hier legaal, toch? De realiteit van het Nederlandse prostitutiebeleid

Datum: 14-09-2021
Tijd: 14.00 – 15.30 CEST
Locatie: Online

 
Share-Net Netherlands, SekswerkExpertise en WO=MEN Dutch Gender Platform nodigen u van harte uit voor deze aanstaande online bijeenkomst over het Nederlandse prostitutiebeleid.
 
Sekswerk is een hot topic! Het is echter ook een complexe, gelaagde kwestie. Hoe kun je dit het beste op beleidsgebied aanpakken? Waar moeten we voor pleiten, rekening houdend met het belang van sekswerkers? In deze sessie kijken we naar de Nederlandse wetgeving en hoe deze zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. Hoe werkt dergelijk beleid in de praktijk en welke alternatieven hebben we?
 
Doelstellingen van deze bijeenkomst:
- aanwezigen zullen de realiteit van de Nederlandse wetgeving (en het verschil met andere modellen) begrijpen
- dit begrip toepassen in relatie tot de wetgeving inzake sekswerk in de mondiale context
 
Taal: Nederlands en Engels (simultaanvertaling zal beschikbaar zijn op Zoom)
 
Ga met ons in gesprek vanuit verschillende perspectieven:
Deel 1: Een historische samenvatting van het sekswerkbeleid in Nederland (door Jan Visser, Radboud Universiteit en Quirine Lengkeek, SekswerkExpertise)
Deel 2: Leefde realiteit uit de sector (met bijdragen van activisten en een escortbureau-eigenaar) Deel 3: Decriminalisering van sekswerk: het Nieuw-Zeelandse Model (door Joep Rottier, Willem Pompe Instituut voor Strafrecht en Criminologie)
 
Het evenement wordt gemodereerd door Nadia van der Linde (WO=MEN Dutch Gender Platform) en er is voldoende tijd om vragen uit het publiek te beantwoorden.
 
 
Lees meer
 
Registreer hier

Delen: