Actueel | Agenda

terug

Creëren | Resisteren | Transformeren: een festival voor feministische bewegingen!

Datum: 01-09-2021
Locatie: online

Wil je je laten inspireren door de creatieve verzetsstrategieën van feministen van over de hele wereld? Wil je feministische initiatieven ontdekken die ons laten zien hoe we allemaal in een rechtvaardiger wereld kunnen leven? Wil je meer te weten komen over modellen van feministische zorg en genezing die je in je eigen gemeenschap kunt toepassen? Is dat een volmondig ja dat we horen? JA! Meld je dan vandaag nog aan om deel te nemen aan Crear | Weerstand | Transform: een festival voor feministische bewegingen.
 
 Neem deel aan gesprekken zoals:
 
"Ze is onderweg": alternatieven, feminismen en een andere wereld
Sluit je aan bij feministische activisten terwijl ze hun ervaringen delen over 'de toekomst durven uitvinden'. Leer meer over alternatieven voor de staat en een feministische kijk op bestuur en transformatieve rechtvaardigheid, feministische economieën waarin mensen en klimaatrechtvaardigheid centraal staan, en over genderdiverse culturen en geleefde realiteiten.
 
"De revolutie zal feministisch zijn - of het zal geen revolutie zijn",
Feministen en genderdiverse activisten van over de hele wereld vertellen je het verhaal van hoe ze reproductieve rechten hebben gewonnen, de macht van het bedrijfsleven hebben verzet en autoritaire regimes omver hebben geworpen. Deze sessie gaat over feministische dekoloniale en raciale rechtvaardigheidsstrijd, feministische grensoverschrijdende solidariteit en internationalisme.
 
Organiseren om te winnen!
Hoe bedenken, bouwen en oefenen we de soorten relaties, structuren en cultuur die ons in staat stellen om de werelden van gerechtigheid, zorg en vreugde die we voor ogen hebben, op te bouwen? Neem deel aan dit gesprek om na te denken en te leren over onze manieren om organisaties en bewegingen te organiseren en op te bouwen die onze feminismen belichamen.
 
En nog veel meer!
 
 
 
Meld je hier aan.
Delen: