Actueel | Agenda

terug

CSW68 KENNISSESSIE

Datum: 06-02-2024
Tijd: 13:00-14:00
Locatie: Online (link hieronder)

In maart vindt de 68ste Commission on the Status of Women (CSW) vergadering plaats bij de VN in New York. WO=MEN en veel van onze leden en partners in binnen- en buitenland zijn hierbij betrokken. WO=MEN, Atria en Soroptimist International organiseren al geruime tijd een (bijna) wekelijks virtueel CSW kennisuurtje op de dinsdagen om updates, kennis en plannen te delen en bespreken.

 

Dinsdag 6 februari, 13.00 – 14.00 uur Online: hier De sessie vindt plaats in het Nederlands  Aanmelden: niet nodig 

 

Programma

 

13.00    Bespreken CSW updates & vragen

 

13.15    Presentatie door Bram Hodes en Isra Lee van Single Super Mom over armoede en alleenstaand moederschap.

 

Single SuperMom, ooit begonnen in de woonkamer van Isra Lee, is het grootste landelijke network dat zich bezighoudt met alleenstaande ouders. Zelfredzaamheid en financiele onafhankelijkheid zijn hierbij belangrijke onderwerpen. "De Nederlandse samenleving niet is ingericht voor alleenstaande moeders... Zo hebben hulpprogramma's voor arbeidsparticipatie bijvoorbeeld geen kinderopvang beschikbaar, waardoor je als alleenstaande moeder kinderopvang moet regelen om aan werk te komen, terwijl je werk nodig hebt om kinderopvang te betalen en zelfs om kinderopvangtoeslag te ontvangen.” Vertegenwoordigers van Single SuperMom zullen dit jaar afreizen naar de CSW in New York en komen graag wat van hun kennis en ervaring delen en kennismaken bij het CSW kennisuurtje.

 

13.25    Q&A

 

13.35    Presentatie door Veerle Sleegers van Feniks Tilburg.

Alle vrouwen werken al, erken en beloon dat werk!
"Vrouwen werken immers altijd al, en laten we die voor economie en samenleving onmisbare vormen van arbeid ook gaan belonen met een leefbaar inkomen dat zorgt voor autonomie en zelfbeschikking.”

 

13.50    Q&A

 

Wil je graag op de hoogte blijven van CSW ontwikkelingen?

  • Meld je hier aan voor de CSW e-mail updates die WO=MEN uitstuurt
  • Check regelmatig onze CSW blogsite hier
  • Ook het NGO CSW Forum (zie hieronder) heeft een e-nieuwsbrief

 

Wil je meer inhoudelijke (achtergrond) informatie?

Delen: