Actueel | Agenda

terug

CSW68 KENNISSESSIE 7: Queer Identiteit en Armoede 

Datum: 19-09-2023
Tijd: 13.00 - 14.00 uur
Locatie: online (link hieronder) 

WO=MEN en Atria in samenwerking met Soroptimist International organiseren een serie kennissessies ter voorbereiding voor de 68ste Commission on the Status of Women (CSW) van de Verenigde Naties (VN). We zijn hiermee in juni begonnen, en organiseren een tweede ronde met weer vier kennissessies met nieuwe sprekers en onderwerpen in september 2023.  
 
De komende CSW zal pas in maart 2024 plaatsvinden. Waarom dan nu al deze voorbereidende sessies? EU-lidstaten beginnen in oktober 2023 al met onderhandelingen over de EU-positie voor de komende CSW. De afgelopen jaren bleek deze EU-positie steeds meer van belang en leidend voor de inzet van de EU-delegatie tijdens de CSW-onderhandelingen. Het is dan ook belangrijk dat we vanuit maatschappelijk middenveld in Nederland tijdig beginnen met het voorbereiden van onze prioriteiten en aanbevelingen richting de Nederlandse (en EU) delegatie. 

 
 
CSW68 KENNISSESSIE 7: Armoede en zelfredzaamheid in relatie tot queer identiteit en tot migranten- en vluchtelingenvrouwen.

Dinsdag 19 september

Online: hier 
Tolk: aanwezig (Engels/Nederlands) 
Aanmelden: niet nodig
  
 
Programma: 
 
  • Presentatie van Quirine Lengkeek over queer identiteit en sekswerk in relatie tot armoede en empowerment.  
Quirine Lengkeek is Global Advocacy and Communication Officer bij Hivos voor het "Free to be Me” partnerschap voor LHBTQI+ rechten. Ze was tevens ngo-vertegenwoordiger naar de 66ste CSW in 2022 en is voorzitter van het expert platform SekswerkExpertise.  
  • Presentatie van Shirin Musa over een inclusieve en intersectionele benadering op de financiële zelfredzaamheid van migranten-en vluchtelingenvrouwen in het westen.
Shirin Musa is oprichter en directeur van Femmes for Freedom, een organisatie die zich inzet voor rechten van biculturele vrouwen en meisjes in en buiten Nederland. Femmes for Freedom vraagt onder andere politieke aandacht voor huwelijkse gevangenschap als een vorm van geweld tegen vrouwen. In deze sessie zal Shirin meer vertellen over hun actieplan voor financiele zelfverdediging (zie ook hier).
  •  Q&A en gesprek over mogelijke CSW prioriteiten en aanbevelingen   
 
Deze serie kennissessies is een vervolg op de sessies die voor de zomer plaatsvonden. Iedereen mag deelnemen, met of zonder deelname aan eerdere sessies en met of zonder CSW ervaring. De sessies zijn informeel en interactief van aard. 
 
Voor vragen en suggesties voor andere kennissessies kun je contact met ons opnemen.   
 
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten rondom de Commission on the Status of Women (CSW), meld je dan hier aan voor de mailinglijst.
Delen: