Actueel | Agenda

terug

De impact van corona op de positie van vrouwen

Datum: 18-06-2020
Tijd: 20:15 - 21:15
Locatie: online

Soroptimistclub Bennekom en Beekdal organiseert op donderdag 18 juni om 20.15 uur een webinar over de impact van Corona op de positie van vrouwen. We zien wereldwijd maar ook in Nederland dat de pandemie een enorme impact heeft op de positie van vrouwen. De COVID-19 pandemie raakt alle aspecten van de samenleving, direct en indirect. Veel debatten en initiatieven gaan over hoe te reageren op de pandemie zodat we er sterker uitkomen. Onze uitdaging is hoe we er voor zorgen dat vrouwenrechten en gender gelijkheid hierbij niet vergeten worden.
 
Wat kunnen we doen? Anika Snel en Koos Kingma zullen ons meenemen in hun analyse. Anika Snel zal ons onder de titel  "Gendergelijkheid en vrouwenrechten: een recht en geen luxe" het beeld schetsen van de effecten van de coronacrisis op de positie van vrouwen.  Koos Kingma, geeft onder de titel ‘Vrouwenrechten, COVID-19 en de toekomst’ een aantal inzichten mee die vrouwen kunnen hanteren bij het richten van steun aan vrouwen in onze omgeving of wereldwijd.   
 
De inkomsten van het webinar komen ten goede aan twee goede doelen: het Mooi Leven Huis in Bennekom en het My Book Buddy project voor een basisschool in Nairobi in Kenia.​ Aanmelden voor het webinar kan via het invullen van dit webformulier
Delen: