Actueel | Agenda

terug

De strijd om seks

Datum: 03-10-2019
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Locatie: COMM, museum voor Communicatie, in Den Haag

Rutgers organiseert de Johannes Rutgers Dialoog ‘De strijd om seks’ op donderdag 3 oktober om 14.00 uur in COMM, museum voor Communicatie, in Den Haag.

Sprekers
Aan het woord komen onder andere minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, socioloog David Paternotte aan de Vrije Universiteit Brussel, journalist Daan Borrel (o.m. NRC, Parool, Groene Amsterdammer), onderzoeker Brenda Bartelink aan de Universiteit Groningen, Joyce Hamilton (senior internationaal beleidsmedewerker COC Nederland) en student geneeskunde & SheDecides youth leader Floortje van der Plas. Tweede Kamerleden Lillianne Ploumen (PvdA) en Anne Kuik (CDA) leveren een videobijdrage. Journalist en presentator Liesbeth Staats verzorgt de moderatie. 

Strijd
Seksuele rechten en gezondheid staan in veel landen steeds meer onder druk. Bewegingen, van rechts tot links en van progressief tot conservatief, voeren steeds vaker een strijd om seks. Een strijd om bijvoorbeeld vrouwenrechten, het homohuwelijk en abortus. Dat is zorgwekkend, want naar schatting hebben wereldwijd 214 miljoen vrouwen geen toegang tot moderne anticonceptie. En jaarlijks zijn er 25 miljoen onveilige abortussen.
 
Nederland is internationaal koploper als het gaat om het bevorderen en realiseren van seksuele gezondheid en rechten. Er wordt naar Nederland gekeken én geluisterd. Maar ook in Nederland zien we steeds meer discussie rond deze thema’s.

Dialoog  
Tijdens de Dialoog kijken we naar de rol van Nederland in de internationale strijd om seks. Wat houdt conservatisme en populisme in? Wat betekent oppositie voor de wereld van seksuele gezondheid en rechten? Wat doet Nederland om een tegenbeweging te creëren? Wat doen maatschappelijke organisaties? En is dat genoeg?
 
Details
We starten de bijeenkomst stipt om 14.00 uur en sluiten rond 17.00 uur af met een netwerkborrel. U kunt voorafgaand aan de bijeenkomst vanaf 12.45 uur gratis de experience* van COMM bezoeken. De bijeenkomst is grotendeels Nederlandstalig.

Aanmelden
Let op: U kunt zich tot uiterlijk 27 september aanmelden via www.rutgers.nl/dialoog-inschrijving.

Kijk voor meer informatie over de Dialoog en het uitgebreide programma op: www.rutgers.nl/dialoog.
Volg ons op twitter via @RutgersNL en #strijdomseks.


Delen: