Actueel | Agenda

terug

FEM Talk: Feministisch buitenlandbeleid en internationale good practices voor een eerlijkere werk-zorg verdeling

Datum: 24-11-2021
Tijd: 16:00-18:00
Locatie: online

WO=MEN en de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) nodigen je graag uit voor de laatste FEM Talk van 2021. Een bijzondere editie over trends rondom feministisch buitenlandbeleid en goede voorbeelden van nationaal beleid en de praktijk van andere landen voor een betere werk-zorgverdeling in Nederland, plus de vraag welke rol een feministisch buitenlandbeleid daarbij kan spelen. 

Veel landen voeren al een feministisch buitenlandbeleid. Wanneer waagt ook Nederland de sprong? Nederland heeft een leiderschapspositie met Social Development Goal (SDG) 5 als dwarsdoorsnijdend doel in het Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerkingsbeleid. Maar feministisch buitenlandbeleid gaat verder dan dat. Want internationaal beleid heeft ook invloed op (de vorming van) nationaal beleid. We willen daarom graag de trends doornemen. Wat is feministisch buitenlandbeleid? Welke landen voeren een feministisch buitenlandbeleid en hoe ziet dat eruit? Zijn er kansen voor nationaal beleid, inclusief op werk-zorgverdeling, als Nederland een feministisch buitenlandbeleid zou gaan voeren en welk onderzoek is daarvoor nodig?  

In het tweede deel van de bijeenkomst willen we ons  verdiepen in goede internationale voorbeelden van nationaal beleid op werk-zorgverdeling. Wat zijn good practices op specifieke werk-zorg thema’s uit verschillende landen waar we als Nederland van kunnen leren?

We zien je heel graag op 24.11.2021 tijdens de FEM Talk!
 
Meld je hier aan.
 
PROGRAMMA (Voertaal: Engels)

➤ 15.45 – 16.00 UUR
Digitale inloop

➤ 16.00 – 16.05 UUR
Welkom door Kirsten van den Hul (Moderator, voormalig Tweede Kamerlid PvdA) 

➤ 16.05 – 16.35 UUR
Trends rondom feministisch buitenlandbeleid door Saskia Ivens (Consultant Gendergelijkheid, Vrouwenrechten, Diversiteit & Inclusie) 

➤ 16.35 – 16.45 UUR
Pauze ☕️

➤ 16.45 – 17.50 UUR
Paneldiscussie Internationale Good Practices voor een eerlijke werk-zorgverdeling
Door Ásta Berglind Willemsdóttir Verheul  (Promovenda Tilburg Law School) over het feministisch nationaal beleid van IJsland

➤ 17.50 – 18.00 UUR
Belangrijke conclusies en vervolgstappen door Kirsten van den Hul

Tussendoor is ruimte voor vragen en discussie
 
De serie FEM Talks zijn een onderdeel van de Ditwerktwel.nl, een samenwerkingsverband tussen 5 maatschappelijke organisaties die elkaar in inhoud en expertise versterken: WOMEN Inc, Bureau Clara WichmannMovisie, WO=MEN en de Nederlandse Vrouwen Raad
Delen: