Actueel | Agenda

terug

FEM Talks: de winst van werk en de waarde van zorg

Datum: 27-06-2019
Tijd: 10.00 - 14.00 uur
Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5, Den Haag

Waarom kiezen vrouwen massaal voor deeltijdwerken? Maken we de keuze op basis van de juiste informatie? En welke rol speelt wetgeving en beleid hierin?  Op welke manier speelt de keuze voor deeltijdarbeid als zich (nieuwe) zorgtaken aandienen? Zijn er alternatieven? En hoe verhoudt dit zich tot financiële/ economische zelfstandigheid van vrouwen? 

Vanuit verschillende perspectieven: financieel, persoonlijk en internationaal gaan we in dialoog met elkaar. In het eerste deel vertellen deskundigen de feiten en fabels van deeltijdwerken, en delen 3 krachtige vrouwen hun persoonlijke verhaal. In de deelsessies gaan we met elkaar aan de slag om de kennis en informatie te vertalen naar concrete oplossingen voor drie casussen: een alleenstaande moeder, een mantelzorger en een nugger (niet-uitkeringsgerechtigde). Wat kunnen vrouwenorganisaties voor hen betekenen?

Meld u hier aan >> 
Download de uitnodiging met programma (pdf) >> 

Deze FEM Talk wordt samen georganiseerd door onze partner de NVR met hun lidorganisaties Dona Daria en WOUW Amsterdam.

Dagvoorzitter: Jamila Aanzi 

Programma
10.00 uur inloop met koffie/thee
10.30 uur Welkom door Nenita La Rose, voorzitter NVR
10.35 uur spreker Wieteke Graven, partner McKinsey & Company
Auteur van rapport over gendergelijkheid: Het potentieel pakken: de waarde van meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt, the Power of Parity  (september 2018)
10.55 uur Sander Heithuis, WOMEN Inc 
WOMEN Inc. licht het financieel perspectief toe: maken we onze keus op basis van de juiste informatie? Met meer over de campagnes en tools van WOMEN Inc om dit bewustzijn onder vrouwen te vergroten, zoals de WerkZorgBerekenaar. En de eerste resultaten van een nieuw onderzoek van WOMEN Inc. en het Nibud.
11.10  uur Patricia Ooms, directeur Dona Daria
De directeur van onze lidorganisatie Dona Daria, Patricia Ooms interviewt drie vrouwen met persoonlijke verhalen representatief voor de praktijk en de dilemma’s.
Korte pauze
12.10 - 12.55 uur deelsessies
Van kennis en informatie naar oplossingen : 3 casussen: alleenstaande moeder, mantelzorger en een NUG-er (niet-uitkeringsgerechtigde)
12.55 - 13.15 uur plenaire terugkoppeling
13.15 - 14.00 uur Afsluiting met een hapje en een drankje
 
De NVR FEM Talks NL is een serie bijeenkomsten georganiseerd door de NVR en haar lidorganisatie, in het kader van de Alliantie Samen werkt het!; een samenwerkingsverband van WOMEN Inc., Movisie, WO=MEN, Bureau Clara Wichmann en de Nederlandse Vrouwen Raad. Meer informatie 

Delen: