Actueel | Agenda

terug

HLPF Side Event: Bouwen aan gelijke, inclusieve en duurzame economieën voor veerkrachtige samenlevingen in het licht van pandemieën: een genderperspectief

Datum: 15-07-2021
Tijd: 7:30 AM - 9:00 AM (NY Time)
Locatie: online

Het coronavirus in 2020 heeft abrupte en ingrijpende veranderingen veroorzaakt, waardoor de economie nog verder is vertraagd. Het heeft een negatief effect op de arbeidsmarkten van de wereld, met name voor werknemers in informele banen, zelfstandigen, dagloners en werknemers in sectoren met het grootste risico op ontwrichting. De COVID 19 en World of Work, 7e editie geeft aan dat de wereldwijde werkloosheid in 2020 met 33 miljoen is gestegen, terwijl de 81 miljoen zijn verschoven naar inactiviteit of afgenomen zijn in de beroepsbevolking. Uit de schatting van de IAO blijkt dat in 2020 wereldwijd ongeveer de helft van het verlies aan arbeidsuren te wijten is aan verlies van werkgelegenheid, terwijl de andere helft kan worden toegeschreven aan verminderde werkuren (inclusief werknemers die in dienst blijven maar niet werken).
 
Dit evenement deelt de impact van COVID 19 op informeel en onbetaald zorgwerk en de noodzaak om gelijke, inclusieve en duurzame economieën op te bouwen voor veerkrachtige samenlevingen in het licht van pandemieën.
 
Hier aanmelden
Delen: