Actueel | Agenda

terug

HRC47 Side Event - Rechten in Gevaar: Tijd voor Actie

Datum: 13-07-2021
Tijd: 2:00 - 3:30 PM CEST.
Locatie: online

Doe mee met een dialoog tussen panelleden van de VN en het maatschappelijk middenveld om te horen hoe nationalistische en fundamentalistische trends over de hele wereld zich concreet manifesteren als verzet tegen rechten met betrekking tot gender en seksualiteit in mensenrechtensystemen.
 
Besproken wordt het nieuwe Observatory on the Universality of Rights (OURs) Trends Report, Rights at Risk: Time for Action als een instrument voor actie. Ook worden strategische kansen verkent die het maatschappelijk middenveld, VN-mandaathouders en staten kunnen benutten om de anti-rechten een halt toe te roepen tij binnen de VN.
 
Het evenement zal in het Engels zijn met simultaanvertaling in het Spaans en Frans. Ondertiteling zal beschikbaar zijn in het Engels. Dit evenement wordt mede georganiseerd door de Permanente Vertegenwoordiging van Zweden bij de VN in Genève, het Observatorium voor de Universele Rechten (OURs), het Centrum voor Reproductieve Rechten, ILGA World, de International Service for Human Rights en International Planned Parenthood Federation.
 
Hier aanmelden
Delen: