Actueel | Agenda

terug

Humanitair oorlogsrecht in Nederland, relevant?!

Datum: 03-11-2022
Tijd: 3 en 4 November van 9.30- 18.00
Locatie: Amare, Den Haag

In tijden van oorlog is niet alles toegestaan. Op 3 en 4 november organiseert het Nederlandse Rode Kruis het Humanitair Oorlogsrecht Congres, bedoeld voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met gewapende conflicten. WO=MEN Programma Manager Gender, Vrede en Veiligheid Anne-Floor Dekker is een van de sprekers.

Het humanitair oorlogsrecht (HOR) wordt ook wel het meest ondertekende recht ter wereld genoemd. Alle landen hebben immers de verdragen van Genève ondertekend. Maar hoe relevant is het humanitair oorlogsrecht in Nederland vandaag de dag?

Deze vraag staat centraal tijdens het Humanitair Oorlogsrecht Congres van het Nederlandse Rode Kruis. U bent van harte welkom in Den Haag op 3 en 4 november.

Wat kunt u verwachten?
Tijdens deze twee dagen kunt u kiezen uit meer dan 25 lezingen, workshops en rondetafelgesprekken met experts uit binnen- en buitenland. Centraal staan twee onderdelen van het humanitair oorlogsrecht in de Nederlandse context:- De bescherming van burgers in gewapende conflicten, en het verminderen van de risico’s die voortkomen uit die conflicten.- Het bevorderen van de naleving en implementatie van het humanitair oorlogsrecht binnen het Nederlandse beleid en de wetgeving.
 
Klik hier voor het volledige programma en om tickets te kopen
Delen: