Actueel | Agenda

terug

Inputsession Africa Strategy: Gender equality

Datum: 16-06-2022
Tijd: 15:00 - 16:30 CEST
Locatie: online

Op dit moment wordt op het ministerie van Buitenlandse Zaken gewerkt aan een Afrikastrategie. Een publicatie wordt verwacht in het derde of vierde kwartaal van dit jaar. Partos, samen met leden en andere relevante stakeholders, zal in de maand juni 2022 een aantal thematische inputsessies organiseren. Het doel van deze sessies is om tot aanbevelingen te komen voor de Afrikastrategie.
 
Tijdens iedere sessie worden aanbevelingen geformuleerd, die aan het eind van het traject – dus voor de zomervakantie begint – gebundeld gepubliceerd zullen worden, en aangeboden aan minister Schreinemacher.

Voor iedere sessie wordt een panel van inhoudelijke experts samengesteld (NGO’s, Afrikaanse representanten, academici) die over het betreffende onderwerp in gesprek gaan en proberen tot aanbevelingen te komen, onder leiding van een moderator. Het gesprek zal gestreamd worden en deelnemers zullen ook input kunnen geven.

Elk thema wordt door een groepje getrokken. In onderstaand schema staan de sessies op een rij en is aangegeven welke organisatie de trekker is en dus voor de voorbereiding van de betreffende sessie zal zorgen.

Partos draagt zorg voor de technische facilitatie van de sessies.

Als je geïnteresseerd bent in het meedoen met deze sessies, kun je je inschrijven

In deze zitting zullen de volgende onderwerpen worden besproken:
1) Gendermainstreaming
2) Holistische en gendertransformatieve aanpak
3) Vrouwenrechten en gendergelijkheid als zelfstandig thema
 
Registreer hier
Delen: