Actueel | Agenda

terug

(Interactieve) informatiemiddag Generation Equality Forum

Datum: 11-06-2021
Tijd: 16.00 – 18.30
Locatie: Online

In de periode van 30 juni 2021 tot en met 2 juli 2021 vindt in Parijs de Generation Equality Forum plaats. Het Generation Equality Forum is een door ‘UN Women, NewYork’ georganiseerd wereldforum voor gendergelijkheid met actieve deelname van jongeren en de civil society. Vanwege de geconstateerde behoefte om nadere informatie over het Forum in het algemeen en proces in Nederland organiseert de Vrouwenbeweging "Sophiedela” in samenwerking met Tiye International en WO=MEN een Informatie (zoom) bijeenkomst.
 
Datum: vrijdag 11 juni a.s.; Tijd: 16.00 – 18.30 
 
Op het programma staan de volgende onderwerpen.
  1. De Hoofdlijnen van Beijing Platform for Action (1995) in kort bestek: de aandachtsgebieden, de strategische doelstellingen en de acties. 
  2. De Internationale Vrouwenrechten Infrastructuur en het Beleidsinstrumentarium in kort bestek:  Het VN Vrouwenverdrag  (CEDAW);  de verplichte Landenrapportages; NGO schaduwrapportages en het proces van Inspraak in Nederland (case rapportage 2021). Het Gender Actie Plan van de Europese Unie.
  3. Hoofdthema: Beijing25+/ Agenda 2030 en het Generation Equality Forum.
U kunt uw aanwezigheid melden (doch uiterlijk 10 juni a.s. om 20.00 uur) door een email te sturen naar aevb_sophiedela@outlook.com waarna u het officiële programma en de zoomlink zult ontvangen.
                                                                                                                                                             

Delen: