Actueel | Agenda

terug

Lotsverbondenheid of opportunisme? In gesprek over de beleidsnota van Minister Schreinemacher

Datum: 30-06-2022
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Locatie: Mediamuseum Beeld en Geluid, Zeestraat 82, Den Haag

Op 24 juni komt de beleidsnota van minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking uit. Een goede reden om met verschillende partijen te reflecteren op de nieuwe beleidsvoornemens. En dat doen we op donderdagavond 30 juni in Den Haag.
Hoe moeten we de nieuwe nota duiden? Wint de koopman het van de dominee of blijft er een balans tussen eigenbelang en solidariteit? En ziet Nederland de wereld vooral als handelsdomein of blijven we ons als een van de rijkste landen ter wereld verantwoordelijk voelen om de welvaart eerlijker te verdelen en te werken aan een duurzame toekomst?
Onder leiding van Ama van Danzig gaan we in gesprek met onder andere Jan Klink (Tweede Kamerlid VVD), Sara Kinsbergen (Radboud Universiteit Nijmegen), Manon Wolfkamp (MVO Platform), Marhijn Visser (VNO/NCW), Myrtille Danse (Netherlands Food Partnerschip) en Erik Ackerman (VSO Nederland).
 
Meer informatie
Aanmelden: benjamin@viceversaonline.nl

Lotsverbondenheid of opportunisme is een initiatief van Cordaid, Netherlands Food Partnership, Partos, VSO Nederland en Vice Versa.
Delen: