Actueel | Agenda

terug

Lunchsessie Giving Voice, Driving Change met het Institute for War & Peace Reporting (IWPR)

Datum: 26-09-2019
Tijd: 11:30 - 12:30 uur
Locatie: WO=MEN, Korte Poten 9b, Den Haag

Op 26 september verzorgt WO=MEN met het IWPR een lunchsessie voor leden en partners. Onder het motto ‘giving voice, driving change’ steunt IWPR mensen aan de frontlijn van conflict en transitie om zich uit te spreken en op te komen voor hun rechten. IWPR steunt activisten, mensenrechten verdedigers en verdedigers van vrouwenrechten, verslaggevers en burgerjournalisten in een groot aantal landen rond de wereld. 

Lokale stemmen zijn de sleutel die voor positieve verandering kunnen zorgen. Ze vertellen buitenstaanders wat er in hun land gebeurt en, belangrijker, ze bieden hun omgeving een onafhankelijk tegengeluid wanneer propaganda of censuur de boventoon voeren. Op deze manier draagt IWPR bij aan vrede en goed bestuur. 

Steven Assies, IWPR NL-director, vertelt tijdens de lunchsessie over het werk van IWPR en het belang van onafhankelijke media als platform voor debat en promotie van mensenrechten, inclusief vrouwenrechten. Ook vertelt Steven over de positie van vrouwen in de media en hoe deze positie kan worden versterkt.

Wil je meer weten? Meld je aan voor de lunchsessie bij Anne-Floor Dekker, programma manager Gender, Vrede & Veiligheid: a.dekker@wo-men.nl. Deadline voor registratie is woensdag 25 september om 12:00 uur.

Delen: