Actueel | Agenda

terug

Mini-Film Festival bridging the gender pay-gap

Datum: 10-11-2021
Tijd: 7 – 9 pm CET
Locatie: online

Nu, in 2021, blijft de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog steeds een grote uitdaging. Ondanks dat veel organisaties beleid en plannen ontwikkelen op het gebied van diversiteit en inclusie, komen de veranderingen langzaam op gang. Volgens de EU verdienen vrouwen in de EU in 2020 gemiddeld 15% minder per uur dan mannen voor soortgelijk werk of banen die ze doen. Er zijn grote verschillen tussen de lidstaten: Estland heeft met 23% de grootste loonkloof, terwijl Roemenië met 3% de laagste loonkloof heeft. In België is de loonkloof 6% en in Nederland 15%.

Simon Koolwijk regisseerde en produceerde drie films, die enkele obstakels in menselijk gedrag op individueel en organisatieniveau laten zien bij het overbruggen van de loonkloof. Daarom vindt er op 10 november 2021 van 19 – 21 uur CET (Amsterdamse tijdzone) een online Mini-Film Festival plaats.
Het doel is om drie films in de schijnwerpers te zetten en een discussie op gang te brengen over de loonkloof en inclusiviteit tussen mannen en vrouwen. Simon is filmmaker en participatieve video-expert en zal zich deze avond concentreren op het delen van verhalen uit zijn eigen persoonlijk leven over de loonkloof tussen mannen en vrouwen en diversiteit. Na elke film zullen de deelnemers in kleine groepen netwerken en hun eigen verhalen en perspectieven over het onderwerp delen.
 
Deelname is gratis. Tijdens het webinar is de conversatie taal het engels. Maximaal 95 deelnemers.
 
Schrijf je hier in

Delen: