Actueel | Agenda

terug

NIET OVER ONS ZONDER ONS - Gender MPI verkiezingsspecial

Datum: 10-03-2021
Tijd: 12:30 - 14:00 uur
Locatie: Online

Gender MPI verkiezingsspecial over gendergelijkheid en vrouwenrechten, wereldwijd en in Nederland

Vier jaar lang heeft het Gender Meer Partijen Initiatief (Gender MPI) zich in de Tweede Kamer ingezet voor gendergelijkheid en vrouwenrechten, wereldwijd en in Nederland. Nu met de verkiezingen in aantocht is het tijd om de balans op te maken. Wat zijn de grootste successen van het Gender MPI geweest, wat is helaas niet gelukt? Wat zijn de ambities voor een nieuwe regeerperiode? 

Gendergelijkheid in de verkiezingen 
Met de covoorzitters Kirsten van den Hul (PvdA) en Zohair El Yassini (VVD) gaan we in gesprek over de afgelopen periode. En dat niet alleen, het is immers verkiezingstijd! We gaan met het Gender MPI en (kandidaat-) Kamerleden in discussie over politieke representatie van vrouwen en de internationale gelijkheidsagenda voor de komende jaren. 
 
Ook maken we online kennis met verschillende kandidaat-Kamerleden; zij vertellen waarom en hoe zij zich willen inzetten voor gendergelijkheid en vrouwenrechten als ze in de Tweede Kamer komen. 

Moderator: Laila Ait Baali, directeur van WO=MEN Dutch Gender Platform. 
 
ProgrammaMeld je aan via Eventbrite

Deadline om je aan te melden is maandag 8 maart. Kort voor de aanvang van het evenement worden de inloggegevens gestuurd.

De Gender Meer Partijen Initiatief Verkiezingsspecial is een samenwerking tussen het Gender MPI, WO=MEN Dutch Gender Platform en het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD)
 
 
 
 
Sprekers biografieën

Delen: