Actueel | Agenda

terug

Politieke Participatie en Representatie van vrouwen. Tijd om de balans op te maken.

Datum: 05-12-2019
Tijd: 08:30 inloop start inhoudelijk deel 09:00 uur tot 10:00 uur LET OP: AANGEPASTE TIJD
Locatie: Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag

Beste genodigde,

Vol verwachting klopt ons hart! Wij nodigen jullie van harte uit voor het Gender Meer Partijen Initiatief op 5 december 2019 van 08:30 tot 10:00 uur in Nieuwspoort

Dit debat wordt georganiseerd door het Genderplatform WO=MEN samen met Tweede Kamerleden Kirsten van den Hul (PvdA) en Zohair El Yassini (VVD). Met deze bijeenkomst van het Gender Meer Partijen Initiatief (Gender MPI) wordt aandacht gegeven aan vrouwenrechten en gendergelijkheid. In het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht kijken we naar de participatie en representatie van vrouwen in de Nederlandse politiek. Na 100 jaar is het tijd om de balans op te maken; zijn vrouwen in belangrijke besluitvormingsgremia wel voldoende vertegenwoordigd? De cijfers zijn zorgelijk. Minder dan een derde van Tweede Kamerleden is vrouw en het aandeel vrouwen aan de top is nog steeds aanzienlijk lager dan het aandeel mannen, vooral in het bedrijfsleven. 

Wat ligt hieraan ten grondslag? Hoe kan de participatie en representatie van vrouwen worden verbeterd?
Het Gender MPI is een uitgelezen moment om hier samen dieper op in te gaan. De discussie zal op een open en actiegerichte manier gevoerd worden. 

Datum:  5 december 2019
Tijd:      08:30 - 10:00 uur
Locatie: Nieuwspoort Den Haag 


Programma
08:30: Inloop met koffie en thee
09:00: Start inhoudelijk programma "Politieke Participatie en Representatie van vrouwen. Na 100 jaar kiesrecht is het tijd om de balans op te maken".
10:00: Afsluiting door Kirsten van den Hul en Zohair El Yassini

Sprekers:
  • Paul van der Steen: Historicus en auteur van "De ongehoorde helft. De eerste vrouwen op het politieke pluche” (uitgeverij Vantilt, 2019) 
  • Karima Bouchtaoui: Statenlid (VVD) provincie Zuid-Holland 
  • Julia Wouters: Politicoloog en auteur van "De Zijkant van de Macht, waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten” (uitgeverij Balans, 2018
  • Mikal Tseggai: Raadslid (PvdA) gemeente Den Haag
  • Ingrid de Caluwé: Voormalig Tweede Kamerlid voor de VVD en voormalig voorzitter van het Gender MPI
 

Delen: