Actueel | Agenda

terug

SDG Action Day

Datum: 25-09-2019
Locatie: KIT SDG House - Amsterdam

Een onderonsje over blockchain of een koffie drinken met een start-up om een actieplan voor gender equality op te zetten. Iedereen is welkom tijdens de SDG Action Day op 25 september in het SDG House in Amsterdam. Of je nu al wat jaren meeloopt of net om de hoek komt kijken, samen gaan we deze dag aan de slag de om de grootste uitdagingen van deze tijd om te zetten in kansen voor iedereen. Connecting Generations is het thema van deze derde editie van de SDG Action Day. We brengen verschillende generaties en sectoren bij elkaar en bieden jonge koplopers een podium. De SDG Action Day is een unieke kans voor inspiratie, nieuwe samenwerkingen en actieplannen om aan de slag te gaan met de 17 werelddoelen (SDGs).

WO=MEN organiseert een break out sessie tijdens het ochtendprogramma (10.45 - 12.30 uur):
SDG 5: Gender, Generaties & Diversiteit

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is niet alleen een mensenrecht, maar ook de basis voor een vreedzame, welvarende en duurzame wereld”, aldus de Verenigde Naties. Maar in de praktijk blijkt dat vrouwen en meisjes nog vaak achtergesteld worden ten opzichte van mannen en jongens. Ook in Nederland. Hoe denk jij over gendergelijkheid in Nederland? Wil jij ook dat er op korte termijn stappen gezet gaan worden om gendergelijkheid echt te realiseren? Niet alleen op papier, maar zichtbaar in het dagelijkse leven, op straat, in het werk, in de politiek en op school? Daar hebben we jouw input voor nodig!
Praat en discussieer mee over hoe we gezamenlijk – mannen en vrouwen – kunnen strijden voor gelijkheid. Een strijd die iedereen aangaat: jong, oud, activisten, ondernemers, werknemers, werkgevers onderzoekers etc. In deze interactieve sessie gaan we in op de belangrijkste actualiteiten, uitdagingen en kansen voor SDG 5! Sprekers zijn onder anderen Jens van Tricht (directeur Emancipator en schrijver van het boek Waarom feminisme goed is voor mannen) en Edith van der Spruit (directeur WO=MEN Dutch Gender Platform).

Kaartverkoop, info en programma 
Delen: