Actueel | Agenda

terug

Training 'Politica Start'

Datum: 07-09-2024
Tijd: 13.00-16.30
Locatie: Provinciehuis Drenthe, Assen

"Politiek is te belangrijk om aan mannen over te laten" - Els Borst, voormalig Viceminister-president van Nederland
 
Alliantie Politica zet zich in voor meer vrouwen in de politiek, daarom bieden wij de training 'Politica Start' aan. Met de gratis training maak je op een leuke en aansprekende wijze kennis met politiek en ontdek je of politiek iets voor jou is. De training bestaat uit een reeks van 3 bijeenkomsten met ieder een eigen thema. Allemaal dragen ze bij aan het versterken van jouw politieke vaardigheden.
 
Voor de training zijn slechts 20 plekken beschikbaar. Meld je daarom snel hier aan, want vol = vol.
 
7 september - 13.00 - 16.30 uur
Bijeenkomst 1: Bewust beïnvloeden & Krachtig onderhandelen
Briljante ideeën worden nooit werkelijkheid zonder de ander. Vrouwen zijn beter in onderhandelen, maar niet voor zichzelf. Door inzicht te krijgen in dynamiek word je beter in belangenbehartiging en beïnvloeding. Door flexibel mee te bewegen met de ander en constructief het gesprek aan te gaan, neem je anderen mee zodat dromen, ideeën en plannen werkelijkheid worden.
 
19 oktober - 13.00 - 16.30 uur
Bijeenkomst 2: Sterk in de politieke arena
In een rollenspel krijgen de deelnemers de kans om te ervaren hoe het is om in een gemeenteraad te zitten. De uitdaging is om met hun fractie politieke doelen te realiseren. De bijeenkomst start met een interactieve quiz, waardoor iedereen inzicht krijgt in het politiek systeem. Daarna gaan we actief aan de slag met een rollenspel.
 
9 november - 13.00 - 16.30 uur
Bijeenkomst 3: Krachtig Presenteren & Spreken als Obama
Hoe gebruik je stem en houding als bron van gezag? Hoe zorg je dat je authentiek overkomt? Iedereen krijgt deze bijeenkomst persoonlijk tips en technieken om krachtig over te komen. Alle grote sprekers op aarde gebruiken dezelfde technieken. Als je deze technieken ook kent, kun je direct een speech van wereldniveau afgeven. Na deze workshop gebruik je handen, houding en stem om impact te maken op het publiek.
 
Locatie: Provinciehuis Drenthe
De trainingsdagen vinden plaats op locatie. Adres: Westerbrink 1, 9405 BJ Assen.
 
De trainer: Ilona Eichhorn
De training wordt gegeven door Ilona Eichhorn. Als coach, trainer en gespreksleider heeft zij 20 jaar (internationale) ervaring. Daarnaast is ze co-auteur van het boek "Jacht op de vergadertijger”. Haar stijl is scherp met een glimlach en ze traint van gemeente tot Europarlement en van managementteam tot boardroom. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn: Deloitte, Ministerie van Defensie, de gemeente Rotterdam, het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Gupta en Amsterdam AMC. Ze is werkzaam geweest in meer dan 150 gemeenten. Daarnaast is ze gastdocent aan de Radboud Universiteit en de TU Delft.
 
Over Alliantie Politica
De politiek is in 2024 nog steeds een mannenbolwerk, en dat doorbreek je niet alleen. Daarom bundelen Stem op een Vrouw, Nederlandse Vrouwen Raad, WO=MEN en Emancipator de krachten in Alliantie Politica. Samen zetten we ons in om de positie van vrouwen in de politiek te verbeteren.
Delen: