Actueel | Agenda

terug

Uitnodiging: Debriefing Generation Equality Forum Paris - Reflections and Opportunities for Gender Equality and SRHR Advocates

Datum: 07-07-2021
Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Locatie: Online

Share-Net Nederland en WO=MEN Dutch Gender Platform nodigen je, in samenwerking met Rutgers en CHOICE for Youth & Sexuality, uit voor deze aanstaande virtuele debriefingbijeenkomst over het Generation Equality Forum Parijs.
 
Het Generation Equality Forum is geïnitieerd door UN Women om de vooruitgang sinds de Beijing Conference on Women in 1995 te vieren en om gendergelijkheid en vrouwenrechten op de internationale politieke agenda te houden. In het afgelopen jaar zijn zes thematische actiecoalities met meerdere belanghebbenden, een mondiaal pact en een taskforce voor jongeren gelanceerd om prioritaire acties te ontwikkelen en nieuwe toezeggingen te stimuleren om de agenda van Beijing te bevorderen.
 
Samen met vertegenwoordigers van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken biedt deze bijeenkomst een ruimte voor het maatschappelijk middenveld in Nederland om reflecties te delen en strategische kansen voor belangenbehartiging te bespreken na het Generation Equality Forum in Parijs (30 juni - 2 juli 2021).
 
Hoewel de agenda van het Generation Equality Forum breder is, zal deze debriefing voornamelijk inzoomen op deze vier thematische gebieden:
Jongerenparticipatie (als transversaal thema)
Vrouwen, vrede en veiligheid (Compact)
Lichamelijke autonomie en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (Actiecoalitie 3) Feministische bewegingen en leiderschap (Actiecoalitie 6)
 
We hopen jullie daar te zien!
 
Meer informatie en registratie

Delen: