Actueel | Agenda

terug

WO=MEN Algemene Leden Vergadering - Inclusiviteit gaat niet vanzelf

Datum: 25-11-2019
Tijd: 12:00 - 17:30 uur
Locatie: De Witte Vosch, Utrecht

AANMELDEN 

 

Inclusiviteit gaat niet vanzelf


Beste Leden,
We nodigen jullie van harte uit voor de ALV van WO=MEN op 25 november 2019 van 12:30 tot 17:30 uur. Meld je aan via bovenstaande link en denk met ons mee over wat de overheid of de samenleving nodig heeft om tot een werkelijk inclusieve samenleving te komen.
Hieronder lees je het uitgebreide programma.

Na bijna 25 jaar Beijing Vrouwenverdrag willen we samen met onze leden en het bredere maatschappelijk middenveld kijken naar wat er bereikt is, maar ook wat er nu op het spel staat. Wij leven in een tijd van toenemende ‘hate speech’ door politiek leiders als Trump, Orban, en Bolsonaro. Maar ook in ons eigen land zijn er verontrustende ontwikkelingen, bijvoorbeeld de weerstand tegen LHBTI (zie: Nashville declaration), abortus (toenemende pro-life protesten bij abortusklinieken) en de alsmaar sterker wordende uitsluitingsretoriek. We zien de ‘anti-gender’ beweging alsmaar groter, georganiseerder en vocaler worden. 

Nederland is de afgelopen vijfentwintig jaar in internationale fora een warm pleitbezorger van de agenda van Beijing geweest. Een sterke vrouwenrechten en gendergelijkheidsbeweging is cruciaal voor het realiseren van gelijke rechten. Het is belangrijk om stil te staan bij hetgeen de beweging in al haar diversiteit bindt. Hoe zorgen we ervoor dat we op de juiste manier een sterke vuist maken tegen de verontrustende bewegingen, nationaal én internationaal? 
De ALV van WO=MEN is een uitgelezen moment om hier samen dieper op in te gaan. De discussie zal op een open en actiegerichte manier gevoerd worden. Het is een bijeenkomst met een positieve boodschap; we roepen op tot een samenleving waar iedereen een plek heeft en tot hun volste recht & ontwikkeling mag en kan komen, en zo ook kan bijdragen aan deze samenleving. Een samenleving waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Samen – niet alleen, niet tégen elkaar maar met elkaar.
 
AANMELDEN 

Datum: 25 november 2019
Tijd:      12:00 - 17:30 uur
Locatie: De Witte Vosch, Oude Gracht 46, Utrecht

Programma
12:00 Inloop met een broodje
12:30 Ledendeel (Agenda)
13:30 Start inhoudelijk programma "Inclusiviteit gaat niet vanzelf"
Spoken word artists Kyra Louise en Jemairo Juriel Scoop bijten het spit af.
Sprekers (CV's)
  • Keklik Yücel 
  • Jamila Aanzi 
  • Nadia van der Linde
  • Joyce Hammilton
 
Ook willen we graag samen met de aanwezigen een actieagenda opstellen voor het werk van WO=MEN in 2020 in aanloop naar Beijing 25+.
17:00 Afsluiting en borrel
Delen: