Actueel | Nieuws

terug

Aanbevelingen Nederlands maatschappelijk middenveld voor de CSW65

28-01-2021
Op 28 januari 2021 hebben WO=MEN en Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, de aanbevelingen van het Nederlands maatschappelijk middenveld voor de 65e zitting van de VN Commission on the Status of Women (CSW65) gepresenteerd. De aanbevelingen zijn tijdens de jaarlijkse NGO briefing aangeboden aan Esther van Dijk, Directeur Emancipatie bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). 
 
Esther van Dijk

In maart vindt de 65e zitting van de VN Commission on the Status of Women (CSW65) plaats. Dit is de jaarlijkse bijeenkomst van de VN die in het teken staat van vrouwenrechten en gendergelijkheid. Het uitkomstdocument, de Agreed Conclusions, geeft aanbevolen acties en afspraken weer voor alle landen om zich aan te houden om gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes te bereiken.

De CSW65 heeft als thema: effectieve participatie en besluitvorming van vrouwen in het publieke leven en het tegengaan van geweld tegen vrouwen. Lees hier het rapport van de VN Secretaris Generaal over dit thema, wat een basis biedt aan overheden voor de onderhandelingen. Door de COVID-19 pandemie vindt de bijeenkomst in 2021 voor het eerst in de geschiedenis online plaats en niet bij de VN in New York. 

WO=MEN en Atria hebben prioriteiten en aanbevelingen verzameld uit het Nederlandse maatschappelijk middenveld, als input voor de komende onderhandelingen voor de Agreed Conclusions.
 
Lees hier de aanbevelingen voor CSW65 (Engelstalig).


Lees meer
- Onderzoek: COVID-19 vergroot de bestaande ongelijkheid in de wereld
- Leden WO=MEN over de invloed van COVID-19 op hun werk
terug
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.