Actueel | Agenda

terug

Atria Boekenclub over Mannen die deugen van Ivan Jablonka

Datum: 07-03-2022
Tijd: 19:15
Locatie: Bibliotheek van Atria

Leesclub in het kader van Internationale Vrouwendag en V/M solidariteit onder leiding van Michiel van der Padt van De Feministische Man.
 
Welke schrijvers hebben de fundamenten gelegd voor het feminisme van nu? En welke recente feministische publicaties móet je echt gelezen hebben?

In de Atria Boekenclub gaan we terug naar de pioniers die feministische inzichten formuleerden waar we vandaag de dag nog op teruggrijpen. En we bespreken boeken van hedendaagse schrijvers die ons kunnen inspireren en bewegen. De boeken gaan over onderwerpen als ras en kolonialisme, gender en seksualiteit, liefde en relaties, ouder worden, politiek en activisme.

Aanwezigen worden uitgenodigd om elke eerste maandag van de maand samen een nieuw (of oud) boek in te duiken. De boeken worden gekozen door de afwisselende hosts van de avond. In intieme setting worden passages voorgelezen, vragen gesteld en inzichten gedeeld over hoe we naar deze teksten kijken en wat we er aan hebben. De bar is open en popcorn in overvloed aanwezig!

Mannen die deugen – Ivan Jablonka
In deze aflevering van Atria’s Boekenclub bespreken we het boek van historicus, hoogleraar, auteur en feminist Ivan Jablonka. Het boek beschrijft de rol die mannen spelen bij het in stand houden van patriarchale systemen en de rol die zij kunnen spelen in het creëren van nieuwe vormen van mannelijkheid. Jablonka doet een pleidooi om je als man in te zetten voor een samenleving waarbij mensen niet worden onderdrukt en een mannelijkheid met lef om je voor een rechtvaardige wereld in te zetten.

Deze editie van de Atria Boekenclub wordt begeleid door Michiel van der Padt van De Feministische Man.

Internationale Vrouwendag
Deze speciale editie van de Atria Boekenclub vindt plaats op de vooravond van Internationale Vrouwendag en staat in het teken van V/M solidariteit. We vinden het belangrijk dat er een divers publiek deelneemt aan deze leesclub. Daarom moedigen we iedereen die zich als vrouw identificeert aan een broer, oom, vriend of kennis mee te nemen.
 
Meer informatie en kaartjes hier
Delen: