Actueel | Agenda

terug

Climate Justice Needs Young Feminists event

Datum: 08-03-2022
Tijd: 19.00
Locatie: Bibliotheek Neude Utrecht

Wil jij graag klimaatverandering aan de kaak stellen en weet je niet hoe? Of ben jij een doorgewinterde feminist die meer impact wil maken? Kom op Internationale Vrouwendag 2022, dinsdag 8 maart om 19.00 uur, naar het ‘Climate Justice Needs Young Feminists’ evenement in Utrecht, en ontdek samen met andere jongeren een wereld waarin klimaat en feminisme elkaar ontmoeten.

Tijdens dit interactieve evenement, georganiseerd in samenwerking met Oxfam Novib, geven wij jou de juist tools om erachter te komen welk onderwerp je aan het hart gaat en ga je aan de slag om een strategie te ontwerpen om met beleidsmakers en politici aan de slag te gaan. Met inspirerende sprekers houden we een panelgesprek en ook krijg je de unieke kans om in gesprek te gaan met leden van de Nederlandse Delegatie voor de Verenigde Naties Commissie voor de Positie van de Vrouw, de Commission on the Status of Women (CSW), en met Sanne van der Voort, vertegenwoordiger van het Nederlandse maatschappelijk middenveld. Tijdens de afsluitende borrel gaan wij met elkaar gezellig napraten en is er genoeg mogelijkheid om te netwerken!  

Het evenement wordt gehost in het Nederlands, maar biedt ook een online ruimte, inclusief vertaling in het Engels, zodat je ook aan het evenement kan deelnemen als je niet naar Utrecht kunt komen en/of het Nederlands niet machtig bent, en online kan communiceren met andere changemakers!  Houd deze plek in de gaten voor de aanmeldlink. 

Sprekers: 

  • Renate Adriaansens (she/her), political scientist, feminist & National Gender Youth Activist UN Women  
  • Esin Erdogan (she/her), Junior public affairs advisor Jonge Klimaatbeweging 
  • Sanne van der Voort (she/her), NGO representative Dutch CSW 66 Delegation  
 
Moderator 

Madeleijn van de Nieuwenhuizen (she/her), legal historian & media critic. 
 
Meer informatie hier
Delen: