Actueel | Agenda

terug

CSW68 KENNISSESSIE 9 - Debriefing Algemene Vergadering van de VN & vooruitblik op CSW met Chantal Korteweg

Datum: 17-10-2023
Tijd: 13:00 - 14:00 uur
Locatie: online (link hieronder)

Dinsdag 17 oktober
 
Online: hier 
Taal: Engels
Aanmelden: niet nodig 
 
Programma:
  • Welkom en korte update van de stand van zaken en plannen door Nadia van der Linde, WO=MEN.
  • Gesprek met Chantal Korteweg over haar aanwezigheid bij de Algemene Vergadering van de VN (AVVN) en een vooruitblik op de CSW.
  • Q&A 
Chantal Korteweg is VN Vrouwenvertegenwoordiger 2023 en Directeur Inclusive Banking bij ABN AMRO. Eerder dit jaar, in kennisdeling sessie 1 hebben wij al van haar gehoord over banken en de financiële (on)gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Klik hier om de presentatie nog eens te bekijken. 
 
Als VN Vrouwenvertegenwoordiger heeft Chantal Korteweg op 4 oktober 2023 gesproken over financiële inclusie op de Algemene Vergadering van de VN. Bekijk haar speech hier (vanaf 13:53min.).
 
De VN Vrouwenvertegenwoordiger wordt ieder jaar gekozen door de Nederlandse Vrouwenraad (NVR). Wil je hier meer over weten, dan is dit te lezen op de site van de Nederlandse Vrouwenraad. Neem ook een kijkje op deze blog van Enaam Ahmed Ali, waarin zij uitlegt hoe de Algemene Vergadering van de VN precies werkt.
 

Wil je graag op de hoogte blijven van activiteiten rondom de VN Commission on the Status of Women (CSW)? Meld je dan hier aan voor onze CSW mailinglijst.

 
 
Delen: