Actueel | Agenda

terug

Gender(on)gelijkheid & Klimaatverandering in Nederland

Datum: 17-11-2021
Tijd: 14:00 uur tot 16:30 uur
Locatie: Online en in Social Impact Factory, Vredenburg 40, Utrecht

Atria en WO=MEN nodigen je graag uit voor de bijeenkomst ‘gender(on)gelijkheid & klimaatverandering in Nederland’ op woensdag 17 november 2021.  
 
Verschillende experts en geïnteresseerden uit de wetenschap, ngo’s en overheid komen samen om kennis te delen over de relatie tussen klimaatverandering en gender(on)gelijkheid in Nederland. De impact van de klimaatcrisis is namelijk niet voor iedereen gelijk. Vrouwen, meisjes en kwetsbare groepen worden eerder en harder getroffen door de gevolgen van klimaatverandering, ook in Nederland.  
 
Samen behandelen we de volgende vragen: Heeft het Nederlandse klimaatbeleid eigenlijk wel oog voor gender? Waar liggen de grootste risico’s en kansen? Hoe staat het met de representatie van vrouwen in bijvoorbeeld de duurzame technologieën sector en in besluitvorming?  Wat hebben we hierbij aan bestaande internationale kennis en afspraken? 

Deze bijeenkomst gaat vooraf aan de voorbereiding van de 66e zitting van de VN Commission on the Status of Women (CSW), die in maart 2022 plaats zal vinden. Deze VN-conferentie staat in het teken van gendergelijkheid in de context van klimaatverandering, milieu en het tegengaan van rampen.  
 
Er is de mogelijkheid om op locatie of online deel te nemen.

Deelname op locatie
De bijeenkomst vindt plaats in de Social Impact Factory (Vredenburg 40, Utrecht). Hier worden de  huidige Coronamaatregelen (van 12 november) nageleefd. Dit betekent dat er tijdens de bijeenkomst 1,5 meter afstand gehouden wordt. Verder vragen we je om een mondkapje te dragen als je loopt. Wanneer je zit mag deze af. Er worden geen QR-codes gescand. De inloop is vanaf 13:30 uur. Om 16:00 uur sluiten we af met een drankje. 

Deelname online
Als je online wil deelnemen vragen we je dit door te geven via secr@atria.nl. Je ontvangt woensdagochtend een Zoomlink met inloggegevens. 

Programma
14:00 Opening 
14:15 Wat weten we al?
14:30 Reflectie op de COP26 met Sanne van de Voort (advocacy medewerker bij WECF)
14:40 Keynote dr. Mariëlle Feenstra (75inQ expertise centrum gender & energie)
15:00 Pauze
15:15 Interactieve kennisdeling in groepen
15:45 Terugkoppeling groepsopdracht 
16:00 Afsluiting en drankje op locatie

De bijeenkomst wordt voorgezeten door Sahar Noor. 

Aanmelden 
We horen graag of je er bij bent op 17 november. Dit kan door te mailen naar secr@atria.nl. Wil je hierbij je organisatie en functie vermelden en of je op locatie of online deelneemt? 

We hopen je te ontmoeten op woensdag 17 november! 

Delen: